Gázló Környezet- és Természetvédő Egyesület
Közgyűlés PDF Nyomtatás E-mail

A Gázló Környezet- és Természetvédő Egyesület Közgyűlését – az Alapszabályban foglaltaknak megfelelően- összehívom!

 

Időpont: 2017. április. 30 (vasárnap) 09.30 óra. Tájékoztatom, hogy határozatképtelenség esetén a közgyűlést 09.45-kor változatlan napirenddel megismételjük. Az Alapszabály 6.1.1. pontja alapján a megismételt közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

Helyszín: István Pihenő Kővágóőrs

A Közgyűlés tervezett napirendi pontjai a következők:

 

- Beszámoló az egyesület 2016 évi munkájáról. Előadó: Vókó László elnök.

 

- A fegyelmi bizottság beszámolója. Előadó: Pálné Rácz Rita bizottsági elnök

 

- A felügyelő bizottság beszámolója. Előadó: Sári Ferencné Pula Zsuzsanna bizottsági elnök.

 

- A közhasznú szervezet éves gazdasági beszámolója, a közhasznúsági jelentés elfogadása.

   Előadó: Simon Andrea alelnök.

 

- Az Egyesület 2017 évi feladattervének ismertetése, megvitatása, a költségvetés elfogadása.

Előadó: Vókó László elnök.

 

 

- Vegyes ügyek

 

 
Irány a Sásdi-legelő! PDF Nyomtatás E-mail

 

A Gázló Környezet –és Természetvédő Egyesület szeretettel meghívja tavaszi kirándulására az alábbiak szerint!

 

Időpont: 2017-04-30

 

Találkozó: 10.15-kor Kővágóörsön az István Pihenőnél. (EOV 539716; 169736)

 

Innen sétálunk a Kornyi-tó – Sásdi legelő- Felső-tüskés- Idő Tanösvény – Sásdi-rét útvonalon.

 

A túra könnyű fokozatú, sík terep. Kérjük a kirándulásnak, időjárásnak megfelelő öltözet viselését. Hossza: ~ 5-6 km, időtartam 2,5-3 óra.

 

A program során a Káli-medence állat és növényvilágával ismerkedünk, csodálatos panorámában gyönyörködhetünk.

 

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Részvételi díj nincs, de tisztelettel megköszönjük ha egyesületünk 2017 évi terveit adományával támogatja.

 

Túravezető: Vókó László (06/30/4910074)

 
Gázló Mikulás PDF Nyomtatás E-mail

Ma délelőtt eljött hozzánk a Gázló Környezet- és Természetvédelmi Egyesület Mikulása is (Vókó László), képviseletében.
Az Egyesületi elnök színvonalas előadását meghallgatva - mely a minket körülvevő tájról, természeti értékekről szólt - bizony elgondolkodtató, hogy milyen szerencsések vagyunk, hisz Magyarország e fantasztikusan gyönyörű részén élünk. Az előadás befejezéseként tanulóink egy rövid vetélkedő keretén belül adhattak számot az itt elhangzott információkról, melynek jutalmaként metszetkészleteket, mikroszkóphoz való csiszolt tárgylemezeket, botanikai preparátorkészletet kaptak.
Az USB digitális mikroszkópot az első helyezett 5. osztályosok csoportja nyerte el (osztályfőnök: Dr. Szabóné Kuzsner Gréta). Gratulálunk Nekik a nyereményhez!
Köszönjük Vókó Lászlónak az előadást és az ajándékokat, amit mostantól nagy örömmel vesznek használatba a gyerekek további tudásszomjuk oltására. Dr. Szabóné Kuzsner Gréta biológia tanár Általános Iskola Révfülöp

 
Köszönet a segítőinknek, köszönet a Gázló Jutalomért! PDF Nyomtatás E-mail

Iskolán is részt vett az Európai Hulladék-csökkentési Hét rendezvényén november 21-én. A Gázló Egyesület támogatásával ingyenes autó-buszos kiránduláson vehetett részt 46 tanulónk 4 kísérővel: Horváth Lajos, Tóthné Bőczi Ildikó, Dobosné Varró Anna, Molnár Katalin. Első állomásunk a badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont volt, ahol előadást hallhattunk a Badacsony-hegyről és a Balatonról. Második megállónk a gyenesdiási Természet Háza volt, ahol először megismerkedtünk a látogatóközpont interaktív játékaival, ismeretterjesztő tárlóival. Ezután csoportonként egy feladatlap kitöltésével, ötletes feladatok megoldásával vettünk részt az Európai Hulladékcsökkentési Héten. Míg munkánkat kijavították, addig megtekintettük a Festetics Imre Állatpark ősi magyar állat fajtáit és őshonos nagyvadjainkat. Tanulságos volt testközelből látni ezeket a különleges állatokat. A Természet Házában kiértékelték munkánkat, dicséretet érdemeltünk.
Ezúton is köszönjük a Gázló Természet- és Környezetvédelmi Egyesületnek az ingyenes busz biztosítását, valamint a két látogatóközpontnak, hogy részt vehettünk programjukon. Bőczi Ildikó iskolatitkár Bozzay Pál Általános Iskola Zánka

 
Ősz és tél az erdőkben PDF Nyomtatás E-mail

Simon Gyuri bácsi újra ellátogatott iskolánkba a Gázló Egyesület részéről aminek már pár tanárunk is a tagja. Beszélt az őszi és a téli erdő életéről, mutatott nekünk szarvas agancsokat és fák, fenyőféléknek az ágait, terméseit. Nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a természeti kincsekkel, lássák az erdőket ősszel, télen is.
Miután mesélt sok érdekes dologról és az erdei állatokról, kezdődött a vetélkedő. Előre megszervezett csapatok voltak és mindenki választhatott csapatnevet. 8 csapat volt és 3 állomás, ebből kettőn két feladat volt főleg felismerős feladatok, például fel kellett ismerni a szarvas agancsát, állatok trófeáit és fenyők ágait, majd a harmadik állomáson tesztet töltöttünk ki, amit kicsit nehéznek találtunk.
Említette, hogy jövőre egy kirándulást terveznek az iskolának, amin a gyerekeknek új élményekben és új tudásban lehet részük. Személyes véleményem szerint tanultam sok új dolgot és szerintem remek feladatok voltak. A legjobb a fenyő felismerés volt.
A legvégén az én csapatom lett a 2. helyezett. Nagyon értékes könyveket kaptunk ajándékba és a napközis csoportok részére kirakókat és memóriajátékot.
Alig várom, hogy megvalósuljon az interaktív kirándulás, köszönjük a Gázló Egyesületnek a nagyon jó programokat.
Pádár Ákos
6. osztályos tanuló

 
Ünnepelünk PDF Nyomtatás E-mail

Február 4-én 10 éves Egyesületünk!!!!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Eseménynaptár

« < Október 2019 > »
H K S C P S V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
.